dijous, 26 de març del 2015

Alteració dels aliments

Un dels riscos que presenta un aliment és l'alteració que pateix el propi aliment per tenir un període de vida limitat. Aquesta alteració depèn de la naturalesa, composició i factors externs que...




Salut

Estat físic i mental en què l'organisme exerceix normalment les seves funcions. 
Dins del context de la promoció de la salut, la salut ha estat considerada no com un estat abstracte sinó com un medi per arribar a un fi, com un recurs que permet a les persones portar una vida individual, social i econòmicament productiva. La salut és un recurs per a la vida diària, no l'objectiu de la vida. Es tracta d'un concepte positiu que accentua els recursos socials i personals, així com les aptituds físiques.

Objectiu

Mostrar els aliments com a un material facilment alterable i com a via de transmissio de malalties. Llavors, es indispensable seguir unes condicions optimes de conservacio i de manipulacio perque no s'alterin, ni es contaminin. Ajudar a entendre el sentit d'una correcta conducta en higiene alimentaria i corporal. Important actuar seguint unes correctes pautes. 

Manipulacions prohibides

- Exposar fora del frigorífic aliments que s'han de mantenir frescs.
- Rebassar límit de càrrega del congelador.
- Vendre productes congelats.
- Vendre productes caducats.
- Permetre entrada d'aliments.