dissabte, 4 d’abril del 2015

Preguntes sobre nutrició

Què són els nutrients essencials? Són uns compostos, dels aliments, que poden ser utilitzats per l'organisme per a una varietat de processos vitals.

En funció de la proporció en què apareixen en els aliments, es classifiquen:

- Macronutrients: Es troben en major proporció en els aliments. Formats per molècules que s’han de fragmentar en altres més petites per poder absorbir-se. Són glúcids, lípids i proteïnes.

- Micronutrients: Existeixen en proporcions minúscules en els aliments. Ho són les vitamines i els minerals.

Per què l'aigua no es considera estrictament com un nutrient? Perquè transporta els nutrients i ajuda a fer la seva digestió, a més és necessita per: respirar, eliminar residus, veure o regular la temperatura corporal. És vital i essencial per mantenir la vida.

Quins nutrients exerceixen una funció eminentment reguladora? Hortalisses, verdures i fruites.

Què són els aminoàcids essencials? Són aquells que no poden ser sintetitzats pels nostre organisme, i que per tant han de ser ingerits en la nostra dieta. L'essencialitat nutricional és característica de l'espècie, i no pas del nutrient. També es considera essencial un aminoàcid quan el cos no pot sintetitzar el seu cetoàcid.

De quin tipus de vitamines –les liposolubles o les hidrosolubles– es pot mantenir una reserva en l'organisme i estar un temps sense prendre-les? Les vitamines liposolubles: Es dissolen en greix i no en aigua. S'emmagatzemen en el fetge i en el teixit gras. Són les vitamines A, D, I i K.

De quin tres maneres l'organisme obté l'aigua que necessita? Mitjançant la ingestió de líquids. A través dels aliments de la dieta. A través de les reaccions químiques que succeeixen a l'interior de l'organisme.

Para què ens serveixen les quilocalories en dietètica? S'utilitza la quilocaloria com a unitat estàndard (1 quilocaloria = kcal = 1.000 calories). Mesuren la quantitat d'energia que proporciona un aliment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada