En aquest apartat veurem com desosar un pollastre, és
complicat però bàsic i amb practica surt perfecte.
Abans
de tot s'han de tenir uns ganivets ben afilats.
El
millor per desossar pollastres i aus es utilitzar peses grosses amb
força carn. Per exemple, no ho faríem amb una gallina, ja que te
poca carn. Les peses com a mínim han de pesar 1,400 kg.
Ara
veurem els passos a seguir per desossar correctament un pollastre;
- Col·locarem el pollastre amb el pit cap avall i farem una incisió longitudinal per l'esquena.
- Separarem la pell i la part central de l'esquelet. A la vegada que enretirem els fèmurs separant-los de l'esquelet.
- Tallarem l'os al final de l'esquena i elevarem el pit . Amb un desossant separarem la carn i amb molt de tacte mirant on hi ha l'os per perfilar be el tall.
- Anem tirant de l'esquelet cap amunt i al arribar a les aletes, les traíem i tallem els tendons. Acabem de retirar l'esquelet.
- Retirem el fèmur fent un tall longitudinal a l'os, tallem tendons i traiem l'os.
- Cosim l'esquena i deixem lloc per omplir.
- Humitegem l'interior del pollastre, i omplim.
- Per últim acabem de cosir certes parts de pell que hagin pogut trencar-se o espais que queden. I a cuinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada