diumenge, 5 d’abril del 2015

Dieta equilibrada

És aquella que conté tots els aliments necessaris per aconseguir el millor estat nutricional. La dieta equilibradaés aquella que pot:
- Subministrar suficients nutrients amb funcions plàstiques i reguladores (proteïnes i vitamines).
- La dieta ha de proporcionar les calories necessàries: vindrien a ser unes 2000 o 2500 calories, però aquest nombre pot variar molt segons l’edat, el sexe, l’activitat física realitzada (al igual que les necessitats nutritives) i s’aconsella de calcular-ho recomanant ingerir unes 40 calories per quilo de pes al dia.
- Aportar els nutrients en les proporcions correctes:
* Les proteïnes han de suposar com a molt un 15 % de l’aport calòric.
* Els glúcids entre un 50 % i un 60 % de l’aport calòric.
* Els lípids no han de sobrepassar el 30 % de les calories totals ingerides.

És convenient distribuir la ingestió diària d'aliments en quatre o cinc àpats (menjars) i mai en menys de tres.
EsmorzarDinarBerenar Sopar
25%35%10-15 %25-30 %

- L’esmorzar és un dels àpats més importants, és l’àpat bàsic que aporta l’energia necessària per afrontar el dia després de 10 o 12 hores sense rebre cap aliment (a això li diem dejuni).
Un esmorzar saludable i equilibrat és el que aporta prop de la quarta part de les calories consumides diàriament.
http://blog.intersport.esL’esmorzar ideal es pot fer amb dues preses: una a primera hora del matí i una altra a mig matí, per repartir així les calories i mantenir estables els nivells de sucre en sang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada