En
aquesta secció veurem com realitzar els talls més
comuns i no tant comuns que podem fer a casa.
Els talls de verdures, fruites, carns i altres productes alimentaris, seran diferents depenent de l'ús que li donem:
Els talls de verdures, fruites, carns i altres productes alimentaris, seran diferents depenent de l'ús que li donem:
- Per
diferenciar els plats, amb els mateixos ingredients.
- Per
reduir temps de cocció (quant més petits, menys cocció).
- Per
donar originalitat i decoració als plats.
Tipus de talls més comuns en hortalisses i verdures:
-Tall
paisana; consisteix en fer daus de 1 a 1,5cm d'amplada. Es fa amb
patates, carbassó, tomàquets, pastanagues, entre d'altres. Es pot
utilitzar per truites o per guarnir.
- Tall juliana; es realitza fent unes tires fines d'uns 5cm de llargada. S'aplica en cebes, porros, apis, mongeta verda. S'utilitza en sopes i amanides.
- Tall brounoise; es fa servir en hortalisses tallades de 1 a 3mm de costat. Depenent del tipus de hortalisses. Normalment s'utilitza aquest tall per després agafar totes les tires i passar-lis el ganivet per picar-les. S'aplica amb all, ceba, porro, pastanaga i altres. Generalment s'utilitza en sofregits i saltejats.
- Tornejat; aquest tall deixa l'hortalissa amb forma ovalada. Per exemple, tallem la patata en un cub i després es tallen les 4 cantonades deixant-la en forma ovalada. S'aplica en a pastanaga, patata i carbassó. Es fa servir per coure, blanquejar, sempre com a guarnició.
- Dent d'all; consisteix en utilitzar el tornejat i a la vegada tallant a quarts i suavitzant les puntes. S'utilitza principalment com a guarnició.
- Tall juliana; es realitza fent unes tires fines d'uns 5cm de llargada. S'aplica en cebes, porros, apis, mongeta verda. S'utilitza en sopes i amanides.
- Tall brounoise; es fa servir en hortalisses tallades de 1 a 3mm de costat. Depenent del tipus de hortalisses. Normalment s'utilitza aquest tall per després agafar totes les tires i passar-lis el ganivet per picar-les. S'aplica amb all, ceba, porro, pastanaga i altres. Generalment s'utilitza en sofregits i saltejats.
- Tornejat; aquest tall deixa l'hortalissa amb forma ovalada. Per exemple, tallem la patata en un cub i després es tallen les 4 cantonades deixant-la en forma ovalada. S'aplica en a pastanaga, patata i carbassó. Es fa servir per coure, blanquejar, sempre com a guarnició.
- Dent d'all; consisteix en utilitzar el tornejat i a la vegada tallant a quarts i suavitzant les puntes. S'utilitza principalment com a guarnició.
- Tall
bastó; és la típica patata fregida. Pot ser, llarga i quadrada, o
la més comuna, llarga i rectangular.
- Tall
en quarts; tracta de tallar les hortalisses en quarts de forma
longitudinal. S'utilitza en la pastanaga, carbassó, escarxofa.
Normalment es fa servir per saltejats i coccions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada