diumenge, 5 d’abril del 2015

Preparació de les aus

Aquesta explicació tracta sobre com es prepara la carn de les aus, en especial les gallines i els pollastres, ja que son les aus més consumides per nosaltres. Encara que a tot el que expliquem es aplicable per galldindi, anecs, oques, perdius, entre d'altres. Totes aquelles aus de granja.
Començarem explicant els diferents tipus de gallines i pollastres que ens podem trobar al mercat. El tipus de carn que podem trobar es classifica segons la criança, el sexe i gènere de vida. Els més comuns són els següents:
- Pollastres de gra; són criats a l'aire lliure, alimentats amb blat de moro i pinso, pesen a prop de 1,400kg i la seva pell té una color groguenc, degut a que part de l'alimentació es
blat de moro.


- Pollastres de corral; estan criats a l'aire lliure i s'alimenten amb blat de moro i pinso. Arriben als 2,5kg i la pell i potes són de color groc.


Pollastres; són les aus de granja industrial sota un creixement intens en captivitat. La seva alimentació es bassa en el pinso.
Galls; són els mascles adults, la seva carn és molt dura. A més, s'aprofiten les crestes i els ronyons.
Gallina i Gall
Gallines; són les femelles adultes que no serveixen per la reproducció ja que són molt grans i es solen destinar per caldos i guisats de llarga cocció degut a la duresa de la carn.

Les parts de les aus que podem obtenir són;

- El coll, sense pell s'utilitza per fer caldos.
- La carcassa del pollastre, són els ossos, costelles i columna, també s'utilitza per caldos.
- Els quarts de davant, són els pits i les aletes. Es solen utilitzar per fer filets, i les aletes separades per fregir, arrosos, entre d'altres plats.
- Dels quarts posteriors, obtenim les cuixes i les contra cuixes. S'utilitzen per fregits, saltejats, arrosos, etc,...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada