Aquesta explicació tracta sobre com es prepara la carn de les aus,
en especial les gallines i els pollastres, ja que son les aus més
consumides per nosaltres. Encara que a tot el que expliquem es
aplicable per galldindi, anecs, oques, perdius, entre d'altres. Totes
aquelles aus de granja.
Començarem
explicant els diferents tipus de gallines i pollastres que ens podem
trobar al mercat. El tipus de carn que podem trobar es classifica
segons la criança, el sexe i gènere de vida. Els més comuns són
els següents:
- Pollastres
de gra;
són criats a l'aire lliure, alimentats amb blat de moro i pinso,
pesen a prop de 1,400kg i la seva pell té una color groguenc, degut
a que part de l'alimentació es
blat de moro.
- Pollastres;
són les aus de granja industrial sota un creixement intens en
captivitat. La seva alimentació es bassa en el pinso.
- Galls;
són els mascles adults, la seva carn és molt dura. A més,
s'aprofiten les crestes i els ronyons.
Gallina i Gall |
- Gallines; són les femelles adultes
que no serveixen per la reproducció ja que són molt grans i es
solen destinar per caldos i guisats de llarga cocció degut a la
duresa de la carn.
Les parts de les aus que podem obtenir són;
- El coll, sense pell s'utilitza per fer caldos.
- La
carcassa del pollastre, són els ossos, costelles i columna, també
s'utilitza per caldos.
- Els
quarts de davant, són els pits i les aletes. Es solen utilitzar per
fer filets, i les aletes separades per fregir, arrosos, entre
d'altres plats.
- Dels
quarts posteriors, obtenim les cuixes i les contra cuixes.
S'utilitzen per fregits, saltejats, arrosos, etc,...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada